Ce este agricultura de precizie?

Agricultura de precizie, agricultura 4.0 si managementul culturilor specifice este realizata cu ajutorul vehiculelor aeriene profesionale fara pilot (UAV sau drona), echipate cu camere multispectrale sau RGB.

Rolul agriculturii de precizie

Imaginile realizate cu ajutorul dronei sunt transformate in harti care pot fi utilizate pentru a optimiza cu precizie aporturile de input-uriculturi, cum ar fi: apa, ingrasaminteant, substante chimice si tratamente (erbicide, regulatoare de crestere prin aplicatii cu rata variabile)

Practicand agricultura de precizie cu drona, fermierii pot lua cele mai bune decizii, rezultatele obtinute ii ajuta pe fermieri sa inteleaga si sa isi gestioneze mai bine culturile fara a se mai baza pe estimari si incertitudine.

Avantajele in agricultura de precizie

Metodele traditionale privesc intregul camp ca singura unitate de baza pentru aplicarea masuratorilor agrotehnice si estimarea recoltei. Agricultura de precizie implica o stategie bazata pe examinari de precizie, in timp real, privind conditia mediului.

Avand posibilitatea de a lua decizii bazate pe analiza computerizata si nu pe o baza arbitrara, echipa LA ORIZONT elimina factorul de eroare uman cu ajutorul dronelor si tehnologiei de ultima generatie.

agricultura de precizie cu drona

Agricultura traditionala vs. Agricultura de precizie

Cum se integreaza drona in agricultura de precizie?

Integrarea dronelor in agricultura de precizie asigura supravegherea pe arii extinse, intr-un timp scurt, evaluand terenurile si culturile fara ca fermierii sa se mai deplaseze pe teren, dar si sa ia rapid decizii in eventualitatea unor probleme.

Tipuri de analize in agricultura de precizie cu drona oferite de echipa La Orizont sunt urmatoarele: