Aplicabilitate GPS/RTK/PPK

Unde și cum se vor utiliza echipamentele!

GPS/RTK/PPK

Aplicații ingenioase în domenii variate.

Mai jos veți putea găsi o multitudine de aplicații interesante și utile pentru echipamentele din secțiunea “GPS/RTK/PPK” a magazinului nostru.

Domenii de aplicabilitate

Cu receiver-ul RTK Reach RS+ se pot obține hărți de înaltă acuratețe ce ating o precizie ce ajunge chiar și la nivelul centrimetriilor. Aceasta permite urmărirea și analizarea în detaliu a plantelor chiar și în zone extrem de divizate, cum ar fi loturile experimentale.

Prin folosirea GCP și a unui sistem NTRIP cu acoperire națională se pot obține rezultate impresionante chiar și cu drone comerciale, cum ar fi Phantom 4 PRO.

Pe de altă parte, prin utilizarea unei camere digitale custom integrată cu modulul Reach M+ va permite înregistrarea unei geo-locații superioară din punct de vedere al acurateții. Acest modul se va putea integra pe orice cameră ce utilizează un port de tipul hot-shoe.

Sistemele de direcție automată sunt utilizate acum la scară largă pe utilajele agricole împreună cu ghidarea GPS. Agricultorii care folosesc astfel de sisteme beneficiază nu numai de economia pe pulverizatoare, îngrășăminte și combustibil, dar sistemele de auto-direcție ajută și la reducerea oboselii exercitate asupra șoferului, crescând astfel eficiența și productivitatea.

Prin utilizarea Reach RS+ împreună cu un kit agricol de auto-ghidare se poate realiza un sistem eficient și automat de ghidare a oricărui tractor pentru aplicații diverse, în funcție de necesități.

Fermele ce pune accentul pe eficiență folosesc orientarea vizuală pentru pulverizarea pesticidelor și îngrășămintelor. Aici se va utiliza un laptop ce rulează un soft de specialitate (de ex. Cerea) și Reach RS+ conectat prin USB. Receiver-ul Reach RS+ este conectat cu hotspot-ul mobil pe tractor și primește corecții de la stația bază Reach RS+. Principalul beneficiu al acestei metode îl reprezintă reducerea pulverizatoarelor și îngrășămintelor.

Datele obținute arată că o suprapunere foarte ușoară permite reducerea consumului de combustibil și a pulverizatoarelor cu până la 20% în câmp.

Cu Reach RS+ puteți crea proiecte pentru a gestiona colectarea de date pentru diverse domenii de aplicabilitate. Când lucrați în zona de studiu, fiecărui punct i se atribuie un nume personalizat și o locație. Înregistrările vor putea fi descărcate din lista de proiecte și se vor putea utiliza mai târziu pentru post-procesare.

Reach RS+ poate fi utilizat atat pentru a colecta date cât și pentru a fi configurat ca și o stație bază pentru a transmite corecții. Corectarea fluxurilor prin rețea se pot face și prin intermediul serviciilor de tip NTRIP/TCP, de asemenea și cu ajutorul modulului LoRa ce permite comunicarea rover-ului cu base station-ul pe o distanță de până la 8 km.

Așa cum a fost menționat, nu veți avea întotdeauna nevoie să vă configurați propria stație de bază. Reach RS+ poate primi date de corecții prin Internet de la furnizorul dvs. local NTRIP. Pentru utilizarea acetuia nu sunt necesare dispozitive speciale sau software exclusiv, tot ce aveți nevoie este un smartphone.

Cu ajutorul receiver-ului RTK Reach RS+ se pot desfășura activități de topografie și cadastru de acuratețe înaltă și un efort minim, datorită aplicației mobile dedicată și intuitivă pusă la dispoziție.

De asemenea, ca și o completare a activităților desfășurate la sol, prin utilizarea Reach RS+ împreună cu GCP și o dronă se pot realiza scanări aeriene de înaltă acuratețe ce prezintă utilități extrem de variate și sunt pliabile pe aproape orice proiect.

Aplicații comune ale scanărilor aeriene sunt: decizii de planificare pe baza hărților, inspecția și urmărirea evoluției în timp, prevenirea greșelilor ce pot apărea, crearea unui istoric ce poate fi îndosariat, simulări 3D diverse, măsurători și calcule volumetrice etc.

SPRE MAGAZIN

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu noutațile din domeniu

Aflați noutăți legate de agricultura de precizie, drone, inovații din domeniile de activitate etc.

Intrați în contact cu noi pentru mai multe detalii

Vă rugăm să selectați mai jos opțiunile reprezentative pentru dvs.

Vă rugam să selectați domeniul de care sunteți interesat și pentru care ne contactați.
Dacă administrați terenuri, vă rugam sa introduceți suprafața în hectare, în caz contrar se va lăsa necompletat.