Cui ii este destinat acest curs de pilotaj cu drona?

Acest curs de pilotare drone este destinat începătorilor dar si celor care au putina experiență si doresc sa își dezvolte abilitățile si cunoștințele privind legislația dronelor aflata in vigoare.

Cursul de baza categoria “open” se referă la operațiunile din categoria de risc inferioară, cu asigurarea siguranței, cu condiția ca operatorul dronelor să respecte cerințele relevante pentru operarea pe care intenționează să o desfășoare.

Această categorie este împărțită în alte trei subcategorii denumite A1, A2 și A3. Riscurile operaționale din categoria „deschise” sunt considerate scăzute și, prin urmare, nu este necesară nicio autorizație înainte de a începe un zbor.

Fiecare categorie și subcategorie vine cu propriile seturi de cerințe. Prin urmare, în categoria „deschise”, este important să identificați subcategoria de operațiuni în care se vor încadra activitățile, verificând eticheta de identificare a clasei (C0, C1, C2, C3, C4) dacă este o generație nouă de dronă (ne așteptăm ca aceste informații să fie disponibile începând cu 2022) sau alternativ verificându-i greutatea. Tabelul de mai jos vă va oferi o prezentare generală a regulilor care se aplică unei clase de drone.

Întrucât dronele cărora li se aplică prevederile reglementărilor UE și poartă o etichetă de identificare a clasei sunt așteptate să fie disponibile pe piață mai târziu, dronele fără etichetă de identificare a clasei pot fi utilizate până la 1 ianuarie 2023, așa cum este descris în tabelul de mai jos.

Cine trebuie sa urmeze acest curs?

Toți piloții care doresc sa zboare in categoria “open” trebuie sa aibă pregătirea corespunzătoare pe categoria de drone care urmează sa o opereze. Instruirea nu este necesara in următoarele cazuri:

  • Dacă drona poartă eticheta de clasă C0, trebuie doar să fiți familiarizați cu instrucțiunile producătorului;

  • Dacă drona are o greutate mai mică de 250 g și este construită privat (de dumneavoastră), nu vi se cere să efectuați nicio instruire.

Cu toate acestea, toți ceilalți piloți trebuie sa urmeze instruirea necesara. Aceasta înseamnă că, în categoria „open”, toți piloții la distanță care zboară în subcategoriile A1, A2 și A3, înainte de zbor sunt obligați:

  • Să fie familiarizați cu manualul producătorului;

  • Sa parcurga un curs de formare pentru categoriile A1-A3 si A2;

  • Sa finalizeze cu succes o testare online de cunostinte teoretice ulterior instruirii.

Puteți profita din plin de capacitățile dronelor și sa nu vă prăbușiți drona niciodată

In timpul cursurilor noastre veți avea oportunitatea de a invata partea teoretica in concomitent cu cea practica intr-un mediu sigur de la piloti experimentati dar si de:

  • A face cunoștință cu unul dintre instructorii noștri experți într-o locație convenabilă în aer liber;

  • A învăța elementele de bază cu un model popular de drona DJI furnizat de noi;

  • A înțelege cele mai bune practice de a fi un pilot sigur pe el;

  • A exersa zborul, veți învăța cum sa faceți fata cazurilor speciale cum ar fi pierderea GPS-ului, încărcarea redusa a bateriei sau situații de urgenta;

  • A învăța despre noile reglementari din legislație privind dronele, software, operațiuni de zbor si multe altele.

Cum va arata structura cursului de pilot de drona categoria „open”?

Conectarea si actualizarea dronei si ce trebuie sa verificați înainte de fiecare zbor?

Ce este si cum se folosești aplicația DJI Go

Care sunt pașii care trebuie urmați înainte de a efectua un zbor

Cum sa folosiți setările avansate ale dronei dar si moduri inteligente de zbor

Afla pașii corespunzători in cazul unei defecțiuni ale echipamentului si cum trebuie sa acționați pentru a reduce șansele producerii de pagube materiale sau pierdere a dronei.

Introducere in legislație privind zborul cu drona si pregătirea cunoștințelor teoretice care orice pilot trebuie sa le cunoască înainte de efectuarea unui zbor

Vei afla care sunt pasii pentru a-ti inmatricula drona

Ce vârsta trebuie sa am pentru a putea urma cursul de pilot drona categoria „open”?

Pentru a putea participa la curs trebuie sa ai minim 16 ani împliniți.

Pe ce fel de drona mă voi antrena?

Vei fi antrenat pe un echipament DJI Phantom 4 din flota noastră.

Pot utiliza drona mea la acest curs?

Daca ai deja o drona si dorești sa te antrenezi cu ea, sigur! Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca firmware-ul este actualizat și bateriile, tableta/telefonul & remote-ul încărcate. De amintit daca dorești sa zbori cu drona ta, aceasta trebuie sa fie înregistrata așa cum este specificat in legislație.

In ce condiții meteo putem zbura cu drona?

Pentru a putea zbura cu drona in condiții de siguranță, prognoza meteo nu trebuie sa prezinte ploaie, zăpadă, ceata sau viteze de vânt care sa depășească 10m/s sau 35km/h. In cazul in care in ziua stabilita exersării zborului nu sunt îndeplinite cerințele de operare in siguranță ale dronei, aceasta zi va fi reprogramata.

Când încep cursurile?

Pentru a te înscrie pe lista viitoarelor cursuri, accesează pagina școală drone si completează formularul cu datele tale. In urma completării formularului vei fi înscris pe lista de așteptare, iar noi te vom contacta cu mai multe detalii privind începerea primului curs.

Suntem nerăbdători sa va învățam principiile zborului cu drona in siguranta, așadar echipa noastră lucrează cu spor astfel încât începerea cursurilor sa înceapă cat mai repede. Data exacta urmeaza sa fie dezvaluita in viitorul apropiat.

Invata sa pilotezi drone cu noi!