Project Description

ANALIZA CU DRONA PENTRU INFESTARE CU BURUIENI

Fermierii iau decizii importante pe baza estimarilor

 Din cauza acestei mari lipse de informatii, multe procese din agricultura se bazeaza pe informatii neclare: estimarea recoltei, marimea si localizarea zonelor infestate cu buruieni si daunatori, planurile de aplicare a pesticidelor, etc.

infestare buruieni

Aceste estimari sunt, in mod firesc, destul de inexacte si lasa fermierii foarte mult in intuneric, in privinta gestionarii tratamentelor si a planificarii recoltei. Aceasta abordare reduce, de obicei, potentialul recoltei si creste costurile.

Cum ajuta agricultura de precizie cu drona fermieii

Agricultura de precizie intervine in ajutorul  fermierilor si combate daunatorii culturilor agricole prin aplicarea controlata a insecticidelor, fungicidelor si a tratamentelor exact in zonele afectate, economisind astfel cantitati considerabile.

Analiza si monitorizarea culturilor ajuta agricultorii sa determine cu precizie zonele afectate de imburuienare si momentul optim pentru a actiona.

Ce presupune analiza privind infestarea cu buruieni

  • Analiza privind infestarile cauzate de buruieni permit fermierilor sa aplica masuri corective si eficiente in timpul sezonului.

  • Datorita preciziei oferita de tehnologiile dronelor, combaterea daunatorilor si buruienilor ii ajuta pe fermieri sa economiseasca resurse importante si sa isi protejeze mai bine culturile.

  • Identificarea exacta a zonelor infestate de buruieni permite ulterior aplicarea variabila a erbicidelor, reducand astfel consumul de substanta activa si resurse alocate.

infestare buruieni
infestare buruieni

Vezi si alte servicii