Project Description

ANALIZELE PENTRU RATA DE APLICARE VARIABILA CU DRONA

 Cum functioneaza rata de aplicare variabila?

Hartile de aplicare variabila (RAV) ajuta fermierii sa isi creasca randamentele folosind niveluri optime de ingrasaminte, seminte sau substante chimice in anumite zone din culturile agricole unde inputurile vor aduce cea mai mare valoare adaugata.

Analiza cu drone a necesarului de azot ii ajuta pe fermieri sa stabileasca cu usurinta si rapiditate: unde si cat se aplica functie de capacitatea plantei de absorbtie a nutrientilor.

rata aplicare variabila

Cum imbunatateste rata de aplicare variabila randamentul?

Analiza culturilor arata 4 tipuri de zone de camp cu vegetatie excelenta, buna, saraca si fara vegetatie care ajuta fermierul sa stie cu exactitate ce are nevoie o planta pentru a da un randament bun.

Din cauza lipsei de informatie se intampla ca fermierii sa fertilizeze portiuni de teren gresite sau sa aplice cantitati nejustificate de nutrienti, ajungand sa piarda bani.

Rata de aplicare variabila permite aplicarea diferentiata a nutrientilor functie de capacitatea plantelor de absorbtie. Astfel in zonele cu plante sanatoase se aplica mai putin deoarece aceastea nu au aceiasi capacitate de absorbtie, fiind suprasaturate. 

In zonele in care plantele au o dezvoltare mai precara, se aplica o cantitatea mai mare de nutrienti ajutandu-le in a intra intr-o stare vegetativa optima. In acelasi timp in zonele afectate de baltiri sau urme tehnologice se recomanda ca rata de aplicare variabila sa omita aceste regiuni, reducand astfel consumul de input-uri si implicit de resurse alocate.

Cunoasterea cu exactitate a localizarilor de aplicare ajuta fermierii sa:

  • Previna potentialul stres al plantelor

  • Economiseasca nutrienti

  • Sa creasca productia potentiala

  • Economiseasca combustibil si costuri de productie

rata aplicare variabila
rata aplicare variabila

Vezi si alte servicii