Reach RS2+

Aplicații ale receptoarelor GNSS Emlid Reach RS2 & RS+

Aplicații ale receptoarelor GNSS Emlid Reach RS2 & RS+ – Care sunt domeniile de aplicare? Ce se poate face cu acestea?

Introducere – Ce este un receptor GNSS?

În sfera profesională, acolo unde precizia face diferența, receptoarele GNSS de înaltă precizie sunt esențiale iar de cele mai multe ori pot aduce beneficii la care nu te-ai gândit. În acest articol vom arunca o privire asupra utilității unor dispozitive de înaltă precizie de la EMLID, Reach RS+ și Reach RS2.

Dacă dorești să afli mai multe informații despre ce sunt receptoarele GNSS, poți consulta articolul nostru anterior pe acest subiect.

Receptor GNSS Reach RS2

Agricultură de precizie

Agricultura de precizie este unul dintre domeniile care se folosește extensiv de beneficiile oferite de către acuratețea receptoarelor GNSS profesionale. Aplicațiile dispozitivelor Reach RS+ și RS2 în domeniul agriculturii de precizie sunt diverse, cele mai des întâlnite fiind în sistemele de ghidare ale utilajelor, crearea hărților pentru analize și măsurarea parcelelor.

Receptor GNSS Reach RS+

1. Sisteme de ghidare pentru utilaje

Pentru a economisi timp și a crește producția, fermierii din agricultura de precizie folosesc adesea sisteme de ghidare (autosteering) pentru utilajele lor. Aceste sisteme sunt compuse din mai multe componente de bază dar cel mai esențial pentru precizia finală este receptorul GNSS.
Reach RS+ și RS2 prezintă un avantaj datorită acurateței oferite, la nivel de centimetru în modul de operare „Rover”. Reach RS+ dispune inclusiv de o platformă pentru amortizarea șocurilor și a vibrațiilor special concepută în acest sens. Ele pot fi ușor integrate atât în sisteme deja existente cât și în kituri aftermarket datorită tuturor celor 8 modalități și 5 formate de transmise a poziției, inclusiv Bluetooth.

Reach RS+

2. Crearea hărților pentru analize

Reach RS2

Analizele culturilor cu ajutorul hărților create de drone nu este o practică nouă în agricultura de precizie. O modalitate de a îmbunătății acuratețea hărților obținute este prin folosirea punctelor de control (Ground Control Points) iar măsurarea acestora trebuie făcută cu receptoare de precizie. Din testele noastre cu receptoarele Reach am reușit să obținem o acuratețe de 3 milimetri.

3. Măsurarea și managementul parcelelor

Pentru a ține evidența parcelelor în mod organizat, fermierii folosesc receptoare GNSS în scopul de a delimita parcelele. Soluțiile Reach RS+ și RS2 sunt o alegere excelentă deoarece pot transmite datele poziției în mod accesibil prin Bluetooth și pot fi controlate ușor cu telefonul mobil prin intermediul aplicației. De asemenea sunt ergonomice, ușor de transportat și certificate IP67, rezistente la apă și praf.

Reach RS2

Sistem poziționare UAV

Reach RS+ și RS2 pot îmbunătății semnificativ acuratețea unui UAV și a pozelor efectuate de acestea, oferind o creștere semnificativă a calității datelor capturate. Receptoarele pot transmite dronei (UAV) corecții în timp real prin LoRa (Long range Radio) sau înregistra datele în mod independent pentru post-procesare. Acestea împreună cu Reach M+ sau M2 oferă o soluție completă pentru cartografiere de precizie, fie că e vorba de RTK sau PPK.

Receptor GNSS Emlid

Topografie

În acest domeniu, acuratețea este esențială iar precizia centimetrică și un timp de soluționare de 5 secunde recomandă Reach RS2 pentru orice măsurători sau proiecte de topografie și geodezie. Munca pe teren diferă de la un proiect la altul de aceea Reach RS2 poate fi controlat cu ușurință prin intermediul aplicației ReachView, (disponibilă pentru iOS și Android) cu acces în timp real la toate datele fără efort. Poate exporta proiectele în formate CSV, Shapefile, iar cu suport 3G pentru corecții prin NTRIP asigură aceeași acuratețe înaltă oriunde fără bătăi de cap. Simplu și rapid. Reach RS2 este o alegere accesibilă și performantă pentru acest domenu.

Receptor GNSS Reach RS2

Detalii Reach RS2 & RS+

Dorești mai multe detalii? Ne poți contacta oricând pentru o consultație gratuită.

Înapoi la blog