Bureau Veritas certifica Skyline Drones pentru masuratorile cu Drona UT

Bureau Veritas certifică Skyline Drones pentru măsurătorile cu Drona UT într-un proiect de inspecție a unui rezervor de țiței

În cadrul unui proiect complex de inspecție ce a avut loc într-un parc industrial petrolier din România, Skyline Drones a efectuat o serie de servicii de inspecție printre care și realizarea de măsurători NDT cu Drona UT într-un rezervor de țiței, cu o tehnologie exclusivă în Europa de Est prin partenerii de la Terra Inspectioneering.

Inspecția prin metoda UTM care a vizat mantaua, capacul și grinzile rezervorului a fost precedată de inspecția vizuală a rezervorului. Proiectul a fost realizat împreună cu partenerii de la Bureau Veritas care au validat și certificat Skyline Drones pentru măsurătorile cu Drona UT.

Despre UTM

Ultrasonic thickness measurements (UTM) este o metodă de inspecție nedistructivă (non-distructive testing – NDT) care permite efectuarea de inspecții asupra bunurilor fără a afecta în vreun fel integritatea acestora.

Pentru aplicabilitatea și avantajele acestei metode în mediul real, puteți citi acest scurt articol.

Explicația procesului de examinare ultrasonică prin metoda de inspecție ne-distructivă se poate vedea în videoclipul de mai jos:

Bureau Veritas certifică Skyline Drones

Metoda prin care s-a realizat certificarea constă în compararea rezultatelor măsurătorilor luate manual de către un inginer NDT nivel 2 cu cele măsurate cu drona.

În urma obținerii unui nivel de acuratețe similar între cele două metode, Bureau Veritas a certificat Skyline Drones pentru realizarea de măsurători cu ultrasunete cu ajutorul Dronei UT și recunoașterea acestei tehnici ca una similara celei tradiționale:

„Aceasta este o tehnologie care a fost certificată pe teren ca soluție complementară pentru inspecția NDT, fiind în aceeași gamă de precizie acceptată ca și metodele tradiționale UT de măsurare a grosimii asset-urilor.”

masuratori NDT cu drona UT

Skyline Drones oferă servicii complexe de inspecție cu DRONE în industria de Oil & Gas

  • inspecție vizuală

  • inspecție cu termoviziune

  • detectarea emisiilor de gaze, particule și concentrații aferente

  • modele digitale de elevație DEM (DSM și DTM) și ortofotoplan

  • analiza deformărilor structurale cu precizie milimetrică: contorsionare, înclinații, îndoire etc.

  • măsurători NDT cu ultrasunete pentru grosimi de pereți (manta, capac, grinzi) cu posibilitate de curățare a suprafețelor

  • modele digitale 3D (Digital Twin)

  • tururi virtuale incinte (interior și exterior)

  • scanări LiDAR

Despre Bureau Veritas

Fondată în 1828, compania Bureau Veritas este lider global în testare, inspecție și certificare (ICT), oferind clienților săi servicii de înaltă calitate pentru a-i asista pe toată durata de viață a activelor, produselor și infrastructurii lor, ajutându-i totodată să asigure calitatea, reducerea costurilor, creșterea productivității și să promoveze o cultură mai responsabilă și mai sustenabilă.

Ca partener de încredere, Bureau Veritas oferă soluții inovatoare care merg dincolo de simpla demonstrare a respectării și alinierii conformității cu reglementările și standardele în vigoare, reușind totodată să reducă considerabil riscurile prin îmbunătățirea performanței și promovând dezvoltarea durabilă. Bureau Veritas este recunoscut și acreditat de marile organizații naționale și internaționale din lume.

Ai întrebări?

Contactează-ne la numărul de telefon +40724 339 757 sau la adresa de e-mail ciprian.iorga@laorizont.ro.

Înapoi la blog