Noul detector multi-gaz Sniffer 4D v2 de la Soarability este acum disponibil și în România

Noul detector multi-gaz Sniffer 4D v2 de la Soarability este acum disponibil și în România

De la verificarea nivelului de poluare din marile orașe la detectarea nivelului de gaze în situații de urgență, detectorul multi-gaz Sniffer 4D v2 este instrumentul de care ai nevoie. Creează o hartă 2D sau 3D în timp real ilustrând distribuția gazelor din aer, detectează până la 9 gaze și concentrații de particule simultan și poate fi montat atât pe o dronă pentru o inspecție aerienă, cât și pe o mașină pentru o inspecție terestră.

Cuprins

  • Ce este Sniffer 4D
  • Capabilități
  • Unde se folosește
  • De unde se poate achiziționa

Ce este Sniffer 4D

 

Soarability Sniffer 4D v2 este un senzor de gaz care scanează și identifică diferite tipuri de gaze prezente în aer în timp real și creează o imagine 2D/3D care arată distribuția lor într-un loc dat.

Configurația de senzori pe care o are Sniffer 4D-ul poate fi adaptată nevoilor clientului, acesta având posibilitatea de a-și alege dintr-o listă de parametri cei care sunt potriviți analizei pe care urmează să o desfășoare:

 PM2.5 PM10 SO2 CO NO2
O2 O3 VOCs LEL/CH4 CO2
HF H2S NH3 HCl H2
Cl2 PH3 NO HCN CH4 de înaltă

rezoluție

direcția și viteza vântului radiații ionizante odor (OR) prelevare de probe

de gaz

alte setări personalizate

De exemplu, pentru răspunsul în situații de urgență configurația este VOCs, CH4 , CO, CO2, Cl2 , O2 , NO2 , H2S, pentru detectarea scurgerilor în instalațiile de petrol și gaze este VOCs, CH4 , H2S, SO2, iar pentru monitorizarea aerului ambiental este PM2.5, PM10, O3, NO2, CO, SO2, VOCs, odor (OR).

Capabilități

Caracteristici principale

O singură misiune

În timpul unei misiuni, Sniffer4D este capabil să detecteze diferiți poluanți în aer și trimite datele în timp real la software-ul de analiză Sniffer4D Mapper.

Hardware modular

Modulele de detectare din interiorul Sniffer4D folosesc senzori de gaz de ultimă generație de la furnizori precum Alphasense UK. Fiecare modul de detectare este echipat cu un microcomputer dedicat de 16 MHz pentru a rula algoritmi de filtrare, corecție a bias-ului, corecție a umidității și a temperaturii.

Pentru a ține seama de diferența individuală a senzorilor, fiecare modul de detectare este calibrat în funcție de proprietățile sale intrinseci.

Performanță verificată

Performanța Sniffer4D a fost evaluată de un institut de metrologie la nivel național din China, demonstrând acuratețe, repetabilitate și timp de răspuns excelent după calibrare.

Aplicabilitate nelimitată

Cu o dimensiune și o greutate de 157 x 103 x 87 mm și 400 g – 500 g, Sniffer4D poate fi integrat cu ușurință cu diferite vehicule terestre și aeriene.

Pentru unele platforme UAV populare, Soarability a conceput kituri de montare pentru ele pentru a permite integrări și mai ușoare.

Unde se folosește

Identificarea nivelului de poluare din orașe

Monitorizarea poluării aerului pe o zonă geografică specifică

Cu Sniffer4D și o dronă sau mașină se poate scana rapid o zonă și să se obțină distribuția locală a poluării atmosferice în 3D. Prin rezultatele obținute se pot identifica locațiile exacte ale surselor de emisii, pentru a înțelege dinamica poluării aerului pentru suprafața vizată.

Aici puteți citi un articol foarte bun despre folosirea Sniffer 4D-ului pentru a monitoriza calitatea aerului din capitala Ucrainei, Kiev.

Situații de urgență

Răspunsul în situații de urgență

În cazul apariției unei situații de urgență, un zbor cu Sniffer4D pentru a determina rapid tipurile și cantitatea de gaze toxice eliminate poate defini un perimetru de siguranță și poate scădea dramatic riscul la care se expune echipa de salvatori.

Detectarea scurgerilor de gaze

Detectarea scurgerilor

La centralele pe petrol și gaz, detectorul de la Soarability este util în colectarea eficientă a informațiilor despre distribuția de gaze. Informațiile se pot folosi pentru a localiza zonele suspectate de scurgeri și pentru a identifica răspândirea substanțelor nocive.

Detectarea emisiilor navelor

Emisiile navelor și monitorizarea FSC

Conținutul de sulf al combustibilului (FSC = Fuel Sulfur Content) navelor este estimat automat la un zbor prin norul de fum al vasului. Aceasta se realizează prin algoritmul integrat de inversiune al detectorului Sniffer4D.

De unde se poate achiziționa

Sniffer 4D este acum disponibil și în România prin distribuitorul oficial Soarability, La Orizont.

Pentru mai multe detalii sau dacă doriți să achiziționați detectorul de gaze Sniffer 4D v2, contactați-ne la numărul de telefon +40 724 339 757 sau la adresa de e-mail: ciprian.iorga@laorizont.ro.

Înapoi la blog