Drona Agras T30 si T50 pentru agricultura de precizie

Este drona Agras T50 mai productivă decât Agras T30?

Agricultura de precizie reprezintă o abordare tehnologică avansată în gestionarea culturilor agricole, care optimizează utilizarea resurselor agricole în funcție de nevoile specifice ale fiecărui teren sau cultură. Dronele au devenit un instrument esențial în acest proces, oferind o perspectivă aeriană detaliată și în timp real asupra terenului agricol.

Prin imagini și date captate de la înălțime, acestea facilitează identificarea problemelor în culturi, cum ar fi infestările cu dăunători sau deficiențele de nutrienți, și permit aplicarea precisă a tratamentelor agricole. În comparație cu metodele tradiționale, utilizarea dronelor în agricultura de precizie aduce beneficii semnificative, inclusiv reducerea utilizării de pesticide și îngrășăminte, optimizarea randamentului și calității culturilor, și minimizarea impactului asupra mediului înconjurător.

În acest articol, vom vedea care sunt diferențele dintre dronele de top de la DJI pentru agricultura de precizie Agras T30 și noul Agras T50, evidențiind care dintre cele două este mai eficientă, mai inovativă și unde este mai potrivită fiecare.

 

T30 Agras drona profesionala agricultura

Agras T30

Diferențele dintre Agras T30 și noul Agras T50

Caracteristici
Agras T50
Agras T30
Capacitate rezervor soluție
40 L
30 L
Capacitate rezervor granulator
75 L
40 L
Capacitate de transport
50 kg
40 kg
Randament pe teren drept
21,3 ha/oră
16 ha/oră
Productivitate pe plantații horticole
Aprox. 12 hectare
6 hectare
Sistem de detectare și evitare a obstacolelor
2 radare omnidirecționale
1 radar omnidirecțional
Funcție de Terrain Follow
Până la o pantă de 50 de grade
Până la o pantă de 35 de grade
Autonomie de zbor
12 minute
10 minute
Putere stație de încărcare
9 000 W
7 200 W
Configurație brațe
4 brațe
6 brațe
Lățime pulverizare lichide
11 metri
9 metri
Lățime împrăștiere substanțe granulate solide
8 metri
7 metri
Sistem de pulverizare
Pompe cu rotor cu antrenare magnetică
Pompe cu piston
Modul de dispersie al soluției
Prin corpuri centrifugale (duze centrifugale)
Duze de tip 11002
Debit maxim de soluție
Cu 2 corpuri centrifugale: 16 L/min
Cu 4 corpuri centrifugale: 24 L/min
Cu duzele 11002: debit maxim de 8 L/min
Ecran telecomandă
Ecran touchscreen de 7 inch
Ecran touchscreen de 5.5 inch
Număr antene radio
4
2
Camere integrate
1 cameră ajustabilă RGB
2 camere fixe

 

Agras T50 drona profesionala pentru agricultura de precizie

Agras T50

După cum putem vedea din tabelul de mai sus, drona T50 se diferențiază clar de predecesoarea ei, T30, îmbunătățirile fiind evidente. Să luăm principalele îmbunătățiri pe rând:

  1. Randament

Cu un rezervor de 40L pentru soluție (față de 30L la T30) și 75L pentru granulator (față de 40L la T30), Agras T50 permite acoperirea unei suprafețe mai mari într-un zbor. Capacitatea de transport crescută la 50 kg (față de 40 kg la T30) permite aplicarea eficientă a tratamentelor agricole. T50 are un randament impresionant de până la 21,3 ha/oră pe teren drept, față de 16 ha/oră la T30, pe o plantație horticolă, Agras T50 dublând productivitatea predecesorului său.

  1. Sistem de pulverizare

Sistemul de pulverizare al dronei DJI Agras T50 aduce îmbunătățiri semnificative în eficiență și performanță comparativ cu T30. Cu o lățime de lucru de 11 metri pentru lichide și 8 metri pentru substanțe granulate solide, T50 depășește configurația anterioară a lui T30, cu 9 metri și, respectiv, 7 metri. Echipat cu pompe cu rotor cu antrenare magnetică, înlocuind pompele cu piston de pe T30, T50 oferă performanțe superioare și necesită mai puțină întreținere. Debitul de soluție a crescut semnificativ la T50, atingând 16 litri/min la varianta standard cu 2 corpuri centrifugale și 24 litri/min la varianta opțională cu 4 corpuri centrifugale, comparativ cu 8 litri/min la T30. Această îmbunătățire se traduce într-o penetrabilitate și acoperire sporite, chiar și la viteze mari de lucru.

  1. Sistem radar

Sistem de detectare și evitare a obstacolelor introdus în DJI Agras T50 reprezintă o îmbunătățire majoră față de T30 prin implementarea a două radare omnidirecționale, prin capacitatea extinsă de a copia terenul, inclusiv în terenuri cu pante de până la 50 de grade, dar și prin capacitatea de a cartografia RGB până la un unghi de 20 de grade prin care aduce un nivel suplimentar de detalii și precizie în gestionarea culturilor.

  1. Nou: Cartare RGB

Drona agricolă DJI Agras T50 inovează prin camera sa ajustabilă, oferind o abordare avansată în identificarea și cartarea terenurilor agricole, în contrast cu modelul T30, ce avea camere fixe. Ajustarea unghiului de captare permite identificarea precisă a marginilor parcelelor, ușurând procesul de cartare în livezi, vițe-de-vie și terenuri accidentate. Eliminând necesitatea unei drone suplimentare pentru cartare, Agras T50 economisește timp și resurse fermierilor.

  1. Design îmbunătățit

DJI Agras T50 aduce o modificare semnificativă prin trecerea la o configurație cu 4 brațe, înlocuind cea anterioară cu 6 brațe. Fiecare braț este echipat cu două motoare de 4000W, consolidând stabilitatea și performanța dronei. Această schimbare simplifică design-ul și conferă o reziliență sporită, permitând dronei să funcționeze în continuare în cazul în care un motor întâmpină probleme.

  1. Telecomandă și modulul opțional DJI Relay

Noua telecomandă pentru DJI Agras T50 este echipată cu un ecran touchscreen de 7 inch, față de cea de 5.5 inch a lui Agras T30, oferind o experiență de utilizare mai intuitivă. Agras T50 îmbunătățește stabilitatea semnalului, reducând pierderile datorită compatibilității cu modulul DJI Relay și creșterii numărului de antene radio de la 2 la 4, optimizând conectivitatea și comunicarea între telecomandă și dronă.

  1. Autonomie de zbor

Acumulatorii de 30 Ah din DJI Agras T50 îmbunătățesc performanța și extind durata de operare, oferind o autonomie medie de zbor de 12 minute, similară cu modelul T30. Pentru încărcarea eficientă, stația de încărcare C10000 monofazată de la DJI oferă 9000W, față de 7200W la T30, asigurând o încărcare rapidă și eficientă.

 

Concluzie

Agras T50 prezintă o capacitate și performanță superioară față de Agras T30, fiind potrivită pentru terenuri mai mari și pentru utilizarea în agricultura de precizie la scară extinsă. Agras T30, pe de altă parte, poate fi mai potrivită pentru terenuri mai mici sau pentru utilizarea în anumite situații în care spațiul este limitat.

Pentru mai multe detalii despre cele două drone sau pentru o ofertă, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon +40 724 339 757 sau la adresa de email ciprian.iorga@laorizont.ro.

Înapoi la blog