La Orizont KWS seminte Digitalizare Digital4Cast Agricultura de precizie

Împreună punem bazele agriculturii de precizie

„Din 2018, KWS Seminţe propune partenerilor locali trecerea la o nouă eră agricolă, prin digitalizarea operaţiunilor din fermă. Astfel, compania pune la dispoziţia fermierilor români două servicii conexe, dedicate managementului modern şi performant al culturilor şi al tuturor activităţilor din fermă, ambele utilizând mediul digital. Ca urmare, aceştia pot beneficia de un soft de gestiune a fermei, dezvoltat împreună cu AgroVIR, şi de o aplicaţie pentru monitorizarea culturilor, bazată pe informaţii colectate prin scanare aeriană, proiect desfăşurat de KWS Seminţe împreună cu partenerii specializaţi: LA ORIZONT şi AGREMO.”.

PRIORITATE PENTRU ROMÂNIA

„Mai exact, s-a discutat despre ce este şi cum se practică agricultura de precizie, întrebări la care au încercat să răspundă cei trei parteneri ai KWS Seminţe în programul Digital4Cast: AgroVir, Agremo şi La Orizont.”.

– Vezi Articolul Agrimedia

„Un al doilea mijloc de eficientizare prezentat în cadrul seminarului „Prioritate pentru performanţă” presupune apelul la mediul digital. Instrumentele de acest tip oferă posibilitatea analizelor aprofundate, rapide şi eficiente ale culturilor şi ale proceselor din ferme, luarea de decizii în cunoştinţă de cauză, colectarea de date, utile pentru realizarea unor statistici şi prognoze.” .

– Vezi Ziarul Financiar

„În cadrul seminarului, au fost prezentate beneficiile unui soft de monitorizare a terenurilor prin scanare aeriană. Această aplicație, realizată împreună cu partenerii LA ORIZONT și AGREMO, oferă informații despre eficiența semănatului (inclusiv calculul pierderilor la semănat, stabilirea necesităților de replantare, evaluarea pagubelor produse de factorii climatici sau dăunători), necesarul de nutrienți și nivelul de îmburuienare, gradul de stres al culturilor etc., oferind și posibilitatea de estimare a producției sau planificare a recoltării.”.

– Vezi Cotidianul Agricol

Acestea sunt doar câteva dintre articolele care demonstrează impactul nostru asupra agriculturii din România.

Vezi și alte articole din Ziarul Financiar, Business Agricol, Agrimedia, Revista Ferma.

Înapoi la blog