Infestarea cu buruieni

Infestare buruieni

ANALIZA CU DRONA PENTRU INFESTAREA CU BURUIENI

Fermierii iau decizii importante pe baza estimărilor

Din cauza acestei mari lipse de informații, multe procese din agricultură se bazează pe informații neclare: estimarea recoltei, mărimea și localizarea zonelor infestate cu buruieni și dăunători, planurile de aplicare a pesticidelor, etc.

analiza infestarii cu buruieni prin agricultura de precizie cu drona

Aceste estimări sunt, în mod firesc, destul de inexacte și oferă fermierilor datele necesare pentru a gestiona eficient tratamentele și pentru a planifica recolta. Această abordare reduce, de obicei, potențialul recoltei și crește costurile.

Cum ajută agricultura de precizie cu drona fermierii

Agricultura de precizie vine în ajutorul fermierilor și combate dăunătorii culturilor agricole prin aplicarea controlată a insecticidelor, fungicidelor și a tratamentelor exact în zonele afectate, economisind astfel timp și bani.

Analiza și monitorizarea culturilor ajută agricultorii să determine cu precizie zonele afectate de îmburuienare și momentul optim pentru a acționa.

Ce presupune analiza privind infestarea cu buruieni

  • Analiza privind infestările cauzate de buruieni permit fermierilor să aplice măsuri corective și eficiente în timpul sezonului.

  • Datorită preciziei oferite de tehnologiile dronelor, combaterea dăunătorilor și buruienilor îi ajută pe fermieri să economisească resurse importante și să își protejeze mai bine culturile.

  • Identificarea exactă a zonelor infestate de buruieni permite ulterior aplicarea variabilă a erbicidelor, reducând astfel consumul de substanță activă și resurse alocate.

analiza cu drona a imburuienirii culturii
analiza cu drona a imburuienirii culturii
Înapoi la blog