Statie de andocare UAV DJI Dock M 30

Soluția ta tehnică pentru misiuni autonome de supraveghere și securitate

Vrei o soluție flexibilă și scalabilă pentru capturarea, analizarea și utilizarea datelor colectate de la drone pentru sistemul tău de securitate? Soluția de andocare UAV este exact ce ai nevoie!

Robustă, fiabilă și construită pentru a efectua patrule, pentru a identifica amenințări sau pentru a monitoriza situațiile de criză 24/24 de ore, 7/7 zile, fără niciun pilot de dronă la fața locului, stația de andocare UAV este soluția all-in-one pe care te poți baza.

statie de andocare UAV

Un pachet complet pentru orice domeniu

Stația de andocare UAV este soluția tehnică completă atunci când vine vorba despre misiuni autonome de securitate și nu numai. Dar ce conține mai exact această soluție?

Soluția cuprinde atât o componentă hardware, cât și una software. Echipamentul hardware conține  stația de andocare UAV și o stație de alimentare la sol. Datele colectate sunt mai apoi procesate prin platforme performante în cloud și de analiză a fluxului video.

Prin soft-ul de management în cloud a datelor se poate planifica zborul, se pot examina seturile de date sau se pot monitoriza sisteme. Platforma de analiză a fluxului video permite printre altele folosirea de funcții de analiză a traficului, urmărirea și identificarea de ținte, iar prin conectarea stației la sisteme de securitate existente externe se pot trimite răspunsuri automate, se pot programa misiuni bazate pe declanșarea anumitor evenimente, deosebit de utile în managementul situațiilor de urgență de exemplu.

Pe scurt, stația de andocare UAV este o unitate ce găzduiește o dronă care aterizează, se reîncarcă, decolează și execută în mod automat misiuni programate în platforma de management în cloud, având multiple posibilități de conectare cu sisteme externe și posibilități de analiză a datelor colectate.

statie de andocare UAV 2

Avantajele stației de andocare UAV

Pentru a evidenția numai câteva dintre avantajele sistemului, acesta oferă stocare în cloud pentru viteză și accesibilitate, rază mare de funcționare de până la 7 km, funcționare optimă într-o gamă largă de medii, având o temperatură de funcționare între -35°C și 50°C și un sistem de încărcare rapid.

Stația de andocare UAV este compatibilă cu două variante de dronă: Matrice 30, versiunea de bază care are o cameră Wide, una Zoom și un Laser Rangefinder și Matrice 30 T, versiunea care are pe lângă senzorii menționați la varianta de bază și o cameră de termoviziune.

Stația este dotată cu hardware foarte integrat, îmbunătățind funcționalitatea, iar designul modular al componentelor de bază simplifică întreținerea. Beneficiază, de asemenea, de sloturi de expansiune tip "edge computing" care permit post-procesarea fișierelor media și multe altele, pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența operațională.

Avantaje statie de andocare UAV

Platformă de management în cloud pentru vizualizare în timp real

Cu platforma de management în cloud, puteți debloca întreaga funcționalitate a stației de andocare UAV. Programați misiuni, creați și editați rute de zbor și gestionați datele colectate.

 1. Transmisie live de înaltă rezoluție pentru a verifica stația ta de andocare UAV sau drona;
 2. Planificați rute complexe de zbor de la distanță prin platforma de management în cloud;
 3. Editați, gestionați și încărcați rutele de zbor către stațiile dvs. de andocare UAV și urmăriți progresul și rezultatele zborului;
 4. Examinați imaginile, videoclipurile, hărțile și panoramele cu metadate geografice colectate de dronele dvs. Acestea pot fi încărcate automat și stocate pentru utilizare ulterioară;
 5. Monitorizați starea de sănătate și starea stațiilor de andocare UAV și a dronelor. Toate acestea se pot face de la distanță din cloud.

platforma statie de andocare UAV

Performanță completă a sistemului

La inițierea misiunii, drona realizează decolarea în mai puțin de 35 de secunde. Ulterior, este capabilă să zboare la viteze de până la 23 m/s (82,8 km/h). Prin urmare, acest sistem depășește viteza oricărei patrule umane:

 • Gărzi perimetrale: Inspecția a 7 km de gard se face în mai puțin de 20 de minute;
 • Evaluarea amenințărilor: Drona evaluează rapid amenințările într-o locație de 300 de hectare, ajungând în orice punct din zonă în mai puțin de 3 minute;
 • Urmărirea persoanelor/vehiculelor: Viteza sa remarcabilă face ca urmărirea persoanelor, vehiculelor sau animalelor într-un loc desemnat să fie fără efort;
 • Managementul crizei / Suport operațional: În scenariile de gestionare a crizelor, cum ar fi evenimentele de incendiu, drona oferă douăzeci de minute de autonomie la fața locului pentru a sprijini echipele de la sol.

Platforma permite utilizatorilor să identifice următoarele caracteristici cheie:

oameni animale vehicule

 

Beneficiind de senzorul său avansat RGB/IR, drona oferă capacități vizuale semnificative pentru aplicațiile de supraveghere:

 • În timpul zilei, înțelege situații și evenimente la o rază de 500 de metri.
 • Identificarea ziua a plăcuțelor de înmatriculare se realizează la distanțe de 150 de metri.
 • În condiții de noapte, drona excelează în detectarea atât a persoanelor, cât și a obiectelor intruse în medii deschise.

 

Industrii beneficiare și funcții tipice

Industriile în care stația de andocare UAV aduce plus valoare sunt:

industrii beneficiare UAV

Funcții tipice pentru stației sunt: detectarea obiectelor și persoanelor, detectarea intruziunilor, alertă de comportament suspect, integrarea în sistem și declanșatoare custom, staționarea îndelungată, misiuni de supraveghere și securitate, managementul transportului și al traficului, agricultură de precizie și inspecția infrastructurii.

 

Contact

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre soluția tehnică de andocare UAV prezentată în acest articol și despre cum acesta vă poate ajuta în afacerea dumneavoastră, puteți să ne contactați la numărul de telefon +40 724 339 757, la adresa de email ciprian.iorga@laorizont.ro sau prin intermediul formularului de contact.

Înapoi la blog