Drona DJI Air 2S DJI Mavic 3 E

DJI Air 2S versus Mavic 3 Enterprise – Care este drona potrivită pentru tine?

Când vine vorba despre achiziționarea unei drone performante pentru un proiect, alegerea celei potrivite este un proces ce necesită puțină documentare.

Noi venim în ajutorul tău cu acest articol care face o comparație între DJI Air 2S și DJI Mavic 3 Enterprise. Poți să vezi care sunt caracteristicile cheie ale fiecăreia dintre ele, ce aduce fiecare dronă în plus, care sunt asemănările și deosebirile și cel mai important, care este diferența dintre o dronă de consum (Air 2S) și una enterprise (Mavic 3 E). Citește articolul și fii cu un pas mai aproape de drona perfectă pentru tine.

DJI Air 2S DJI Mavic 3 Enterprise
Greutate 595 g 915 g (fără accesorii)
Cameră „Wide” 1″ CMOS, 20 MP 4/3 CMOS, 20 MP
Cameră „Tele” Nu 1/2-inch CMOS: 12 MP
Obturator Electronic Mecanic și electronic
Intervalul minim de fotografiere 2s 0.7s
Zoom maxim 4-8x 56x zoom hibrid
Cameră cu termoviziune Nu Nu
Cameră multispectrală Nu Nu
Smart Photography Suportă time-lapse, punct de interes etc Nu
Durata maximă de zbor 31 minute 45 minute
Sistem de transmisie/range (CE) 8 km (CE) O3 Enterprise; 8km
Senzori pentru obstacole Evitarea obstacolelor în patru direcții Omnidirecțional
Far intermitent de siguranță pentru zbor încorporat Nu Da
Senzor de lumină solară Nu Nu
Compatibilitate controller DJI RC-N1 Remote Controller DJI RC Pro Enterprise
Aplicație DJI Fly (No MSDK) DJI Pilot 2 (Suporta planificarea rutelor multiple)
Compatibilitate FlightHub 2 Nu Da
Planificarea misiunii Nu Da
Extensibilitate SDK MSDK, PSDK, Cloud API
Compatibilitate cu accesorii Nu Da, inclusiv modulul RTK, difuzorul și stația de bază DJI D-RTK 2
Utilizări Creare de conținut;

 

Inspecție vizuală

Topografie de înaltă precizie;

 

AEC/Minerit;

Inspecţie

Performanța camerei

Mavic 3 E | Video 4K – fotografie de 20 MP – Zoom hibrid 56X

Air 2S | Video 5.4K – fotografie de 20 MP

DJI Mavic 3 Enterprise - Performanta camerei

DJI Mavic 3 E prezintă un nou design inovator de cameră duală ce oferă o performanță avansată. Această cameră folosește un senzor CMOS Hasselblad masiv de 4/3” cu obturator mecanic care este capabil să surprindă imagini incredibile 4K și sa faca fotografii uimitor de detaliate de 20MP chiar si la viteze mari de deplasare.

Mavic 3 E are, de asemenea, o cameră teleobiectivă CMOS secundară de 1/2″ care permite realizarea de fotografii de la distanță cu zoom optic de până la 7X.  Se pot asocia zoom-ul digital și optic pentru un zoom hibrid de până la 56X!

DJI Air 2S - Performanta camerei

Pe de altă parte, cu senzorul CMOS de 1 inch, Air 2S oferă cea mai bună performanță a camerei de până acum pe o dronă din seria Air. Capabil să livreze fotografii de 20 MP pline cu detalii bogate, Air 2S este perfect pentru a captura imagini aeriene uimitoare. Air 2S oferă cea mai înaltă rezoluție video maximă a oricărei drone cu cameră DJI, cu suport pentru captură video de 5.4K.

Comparatie DJI Mavic 3 si Air 2S

Mavic 3 și Air 2S au o serie de caracteristici similare, precum realizarea de poze în format RAW, capturarea imaginilor la un interval setat si poze Panoramice. Diferenta dintre cele doua o face senzorul mult mai mare de pe Mavic 3 E si intervalul de timp intre poze de doar 0.7 secunde datorita obturatoului mecanic care poate lucra la viteze mai mari fara a distorsiona informatiile. In cazul lui Air 2S intervalul minim este de 2s.

Pentru înregistrarea cu rate de cadre ridicate, cea mai bună opțiune este Air2S, cu suport pentru înregistrarea la 120fps la 1080p și până la 60fps în 4K. Pe de altă parte, Mavic 3 E acceptă doar 30 fps la rezolutie 4K fiind o drona specializata pe fotogrametrie.

O caracteristică exclusivă a lui Mavic 3 E este controlul variabil al diafragmei, care poate face o diferență enormă atunci când doriți să suprindeți fotografia perfectă. Cu controlul variabil al diafragmei, Mavic 3 E oferă un control deplin asupra tuturor celor trei elemente ale triunghiului de expunere, permițându-vă să faceți ajustări fine și să manipulați setările după bunul plac. Utilizatorii Air 2S sunt limitati la ISO și controlul vitezei de expunere.

Performanța zborului

Mavic 3 E | Timp de zbor 46 minute – viteza maxima 68 KM/h – transmisie O3+

Air 2S | Timp de zbor 31 minute – viteza maxima 68 KM/h – transmisie O3

DJI Mavic 3 Enterprise - Performanta zborului

Cu o viteză maximă de zbor de 68 KM/h, Mavic 3 E poate parcurge distanțe mari în câteva secunde. Mavic 3 este alimentat de un nou design inteligent de baterie de zbor care oferă mai mult timp de zbor decât orice altă dronă din seria Mavic. Cu această nouă baterie de zbor inteligentă, Mavic 3 E poate atinge un timp maxim de zbor de 46 de minute, cu 50% mai mult decât generația anterioară DJI Mavic 2!

Cu tehnologia actualizată de transmisie video O3+, Mavic 3 E poate zbura mai departe decât a putut zbura vreodată orice dronă DJI, cu o rază de transmisie video fără fir de 15 km atunci când este zburat cu telecomanda DJI RC Pro.

DJI Air 2S - Performanta zborului

Air 2S nu rămâne cu mult în urma lui Mavic 3 E când vine vorba de performanța de zbor, prezentând aceeași viteză maximă de zbor de 68 km/h.

Cu toate acestea, cu corpul său mai mic, Air 2S utilizează o baterie de zbor inteligentă mai mică, care oferă o durată maximă de zbor de 31 de minute. În plus, Air 2S folosește o versiune puțin mai veche a sistemului de transmisie video fără fir OcuSync de la DJI, având o rază de transmisie maximă de 12 km.

Măsuri de siguranță

Mavic 3 E | Evitarea obstacolelor omnidirecționale – APAS 5.0 – ADS-B

Air 2S | Evitarea obstacolelor în 4 direcții – APAS 4.0 – ADS-B

DJI Mavic 3 Enterprise - Evitarea obstacolelor

Cu senzori omnidirecționali de evitare a obstacolelor, Mavic 3 E poate detecta obstacolele din jur și le poate evita eficient pentru a menține drona în siguranță. Evitarea obstacolelor omnidirecționale ajută și la ActiveTrack 5.0, permițând lui Mavic 3 să urmărească subiecții rapid și eficient, evitând în același timp obstacolele.

De asemenea, pe Mavic 3 E sunt prezentate APAS 5.0 și ADS-B, două protocoale avansate de siguranță care ajută la siguranța generală a zborului prin colectarea de informații de la aeronavele din apropiere pentru a se asigura că sunt evitate accidentele și interceptările.

DJI Air 2S - Evitarea obstacolelor

Air 2S are practic toate caracteristicile importante de siguranță găsite pe Mavic 3. Cu toate acestea, fiind lansate înainte de Mavic 3, aceste caracteristici nu sunt la fel de avansate ca cele de pe Mavic 3. De exemplu, atât Air 2S, cât și Mavic 3 dispune de APAS (Advanced Pilot Assistance System), cu toate acestea Mavic 3 dispune de APAS 5.0 actualizat în comparație cu APAS 4.0 de la Air 2S.

Air 2S oferă evitarea obstacolelor în 4 direcții, inclusiv noi senzori de obstacol în sus, care susțin siguranță avansată atunci când drona zboară la viteză maximă. Acești senzori de evitare a obstacolelor în sus sunt unici pentru Air 2S și încă nu apar pe o altă dronă DJI.

Capabilitățile de mapare

Capabilitati de mapare Mavic 3

DJI Mavic 3 E este compatibil cu softul DJi Pilot 2, dar și cu alte aplicații third-party prin care putem face inspecții autonome. Cu ajutorul aplicației oficiale de la DJI putem desemna o zonă în care drona să facă poze conform cerințelor noastre, pentru a face un model 2D sau 3D. Prin intermediul aplicației putem face mapări clasice, mapări oblice, coridoare sau waypoints.

DJi Air 2S nu este compatibilă cu DJI Pilot 2, utilizând aplicația Dji Fly ca cea recomandată, dar se poate împerechea cu o altă aplicație third-party datorită sdk-ului eliberat de DJI, astfel putem face o mapare similară cu cea pe care o găsim în interiorul lui Pilot 2, dar la o viteza mai mică pentru că are un obturator electronic ce poate distorsiona imaginea la o viteză prea mare.

Capabilitățile RTK

Modul RTK Mavic 3 E

DJI Mavic 3 E dispune de un port PSDK la care putem instala foarte ușor și rapid accesoriul RTK special făcut pentru această dronă, astfel putem avea precizie centimetrică atât în mapări, cât și în poziționarea din timpul zborului.

DJI Ai2 2S nu dispune de capabilități RTK, dar dacă ne dorim precizie centimetrică în proiectele noastre putem utiliza GCP-uri pentru a face corecția mapărilor realizate de Air 2S. Pentru a colecta puncte avem nevoie de cel putin un Receptor GNSS precum Emlid RS2+.

Pe care o alegi?

DJI Air 2S si Mavic 3 Enterprise

Cu un preț de pornire de 4999 RON, nimic nu bate DJI Air 2S la prețul său. Este pachetul complet cu un senzor CMOS de 5,4K 1 inch, peste o jumătate de oră de timp de zbor și tone de funcții de zbor inteligente. Cu Air 2S, veți primi, de asemenea, beneficiile caracteristicilor avansate de zbor inteligente, inclusiv ActiveTrack 4.0, MasterShots și multe altele.

Dacă sunteți serios în privința scanării aeriene de precizie și doriți o dronă profesională ușor de utilizat și transportat, nu există o opțiune mai bună decât Mavic 3 E. Cu un senzor Hasselblad de 4/3, apertură variabilă și obturator mecanic, Mavic 3 este proiectat să fie standardul dronelor compacte în cartografierea de precizie.

Dacă doriți să achiziționați minunata dronă DJI Air 2S sau standardul de pe piață, Mavic 3 Enterprise în una din cele trei variante ale sale, Thermal, Multispectral sau Enterprise clasic, puteți să ne sunați la numărul +40724 339 757 sau să ne scrieți la ciprian.iorga@old.laorizont.ro.

Înapoi la blog