Rata de aplicare variabila (RAV)

Rata de aplicare variabilă

ANALIZELE PENTRU RATA DE APLICARE VARIABILĂ CU DRONA

Cum funcționează rata de aplicare variabilă?

Hărțile de aplicare variabilă (RAV) ajută fermierii să își crească randamentul culturilor folosind niveluri optime de îngrășăminte, semințe sau substanțe chimice în anumite zone din culturile agricole unde inputurile vor aduce cea mai mare valoare adăugată.

Analiza cu drone a necesarului de azot îi ajută pe fermieri să stabilească cu ușurință și rapiditate unde și cât se aplică în funcție de capacitatea plantei de absorbție a nutrienților.

Rata de aplicare variabila

Cum îmbunătățește rata de aplicare variabilă randamentul?

Analiza culturilor arată 4 tipuri de zone de câmp cu vegetație excelentă, bună, săracă și fără vegetație care ajută fermierul să știe cu exactitate ce are nevoie o plantă pentru a da un randament bun.

Din cauza lipsei de informație se întâmplă ca fermierii să fertilizeze porțiuni de teren greșite sau să aplice cantități nejustificate de nutrienți, ajungând să piardă bani.

Rata de aplicare variabilă permite aplicarea diferențiată a nutrienților în funcție de capacitatea plantelor de absorbție. Astfel, în zonele cu plante sănătoase se aplică mai puțin deoarece acestea nu au aceeași capacitate de absorbție, fiind suprasaturate. 

În zonele în care plantele au o dezvoltare mai precară, se aplică o cantitate mai mare de nutrienți, ajutându-le să intre într-o stare vegetativă optimă. În același timp în zonele afectate de băltiri sau urme tehnologice se recomandă ca rata de aplicare variabilă să omită aceste regiuni, reducând astfel consumul de input-uri și implicit de resurse alocate.

Cunoașterea cu exactitate a zonelor care necesită aplicare de nutrienți ajută fermierii să:

  • Prevină potențialul stres al plantelor

  • Economisească nutrienți

  • Să crească producția potențială

  • Economisească combustibil și costuri de producție

Rata de aplicare variabila
Rata de aplicare variabila detaliu
Înapoi la blog