Dronele permit inspecția canalelor colectoare folosind camere și senzori specializați, identificând blocaje și daune în timp real. Acestea sunt mai sigure, mai eficiente și rentabile decât metodele clasice folosite, eliminând expunerea la medii periculoase și colectând date de înaltă calitate permițând întreținerea și repararea proactivă a sistemelor de canalizare.
În timp ce utilizarea dronelor pentru inspecția de spații interioare restrânse, în special a sistemelor de canale colectoare, oferă multe avantaje, există unele provocări pe care piloții le pot întâmpina.
Accesibilitatea poate fi o problemă atunci când se inspectează spații interioare restrânse, deoarece chiar dacă nu se coboară fizic în incinta acestora unele guri de acces pot fi prea înguste sau au spațiu limitat pentru manevrarea dronei și implicit accesul ei pe canal.
Obstacole precum depunerile, țevile, scăpările ce determină emiterea unui abur puternic, infiltrările de apă din partea superioară a canalului sau alte obstacole, de asemenea, pot fi problematice, deoarece pot obstrucționa vederea sau înaintarea dronei și împiedică capturarea unor imagini calitative.
Inspecțiile de canalizare cu drone pot detecta o gamă largă de probleme, inclusiv canale înfundate, colmatări diverse, obiecte sau depuneri străine, defecțiuni ale sistemului de canalizare, fisuri și alte daune aduse infrastructurii, după cum se poate vedea și în imaginile de mai jos.
Prin identificarea din timp a acestor probleme, inspectorii pot lua măsuri corective înainte ca acestea să devină mai severe, prevenind pericolele potențiale și reducând la minimum riscul întreruperii serviciului sau a altor neplăceri.
Acest tip de inspecție oferă multe beneficii, inclusiv siguranță sporită, precizie îmbunătățită, timp și costuri reduse de inspecție. Folosind drone, inspectorii pot evita nevoia operatorilor umani de a intra în spații închise, reducând riscul de rănire sau îmbolnăvire. Dronele pot oferi, de asemenea, imagini și date mai precise și detaliate, îmbunătățind calitatea inspecțiilor, creând un istoric de defecte și permițând inspectorilor să identifice problemele mai rapid și mai eficient.
Inspecția noastră s-a desfășurat pe multiple tronsoane ce alcătuiesc aproape 5 km de canale colectoare și a ajutat la identificarea mai multor probleme cu infrastructura de canalizare ce ar fi fost dificil sau imposibil de detectat folosind metodele tradiționale de inspecție.
Utilizarea dronelor ne-a permis să captăm date de înaltă rezoluție, oferind informații valoroase despre starea infrastructurii și identificând din timp potențialele probleme. Luând măsuri corective, am reușit să prevenim apariția unor probleme mai grave, minimizând riscul de întrerupere a serviciului și asigurându-ne că infrastructura de canalizare rămâne în stare bună.
În comparație cu metodele tradiționale de inspecție, utilizarea dronelor ne-a permis să finalizăm inspecția mai eficient și mai precis, reducând timpul și costurile de mentenanță, îmbunătățind în același timp calitatea datelor colectate.
Avantaje drone interior
- Dimensiune redusă (diametru de 40 cm)
- Stabilizare bazată pe sisteme fără GPS
- Transmisie video full HD (în timp real)
- Mod special de iluminare oblică (în relief)
- Cameră principală vizuală (RGB)
- Cameră secundară cu termoviziune (IR)
- Led-uri cu putere de 10 000 lumeni
- Rezistență la coliziuni ușoare cu obiecte
Avantaje servicii inspecție
- Inspecții mai sigure, eliminând în mod total expunerea personalului la medii periculoase
- Inspecții mai rapide, accesarea într-un mod optim a tuturor zonelor greu accesibile
- Costuri mai mici atunci când ne raportăm la metodele tradiționale de inspecție
- Date de înaltă calitate sub formă de imagini, înregistrări, nori de puncte, etc.
- Întreținere proactivă, identificarea oricăror potențiale probleme din timp
- Perturbare minimă a traficului și a mediului
Pe măsură ce tehnologia continuă să se îmbunătățească, ne putem aștepta ca dronele să joace un rol din ce în ce mai important în inspectarea spațiilor închise, cum ar fi canalizările.
În prezent, dronele în spațiu închis sunt utilizate într-o varietate de industrii, cum ar fi petrol și gaze, agricultură, siguranță publică, maritimă, energie, infrastructură și utilități și minerit.
Pentru detalii, legate de servicii accesați Skyline Drones sau folosiți datele de contact de mai jos:
+407 24 33 97 57
ciprian.iorga@skylinedrones.ro andrei.nohai@skylinedrones.ro