Cui ii este destinat acest curs de pilotaj cu drona?
Acest curs de pilotare drone este destinat începătorilor dar și celor care au puțină experiență și doresc să își dezvolte abilitățile si cunoștințele privind legislația dronelor aflată în vigoare.
Cursul de bază categoria “open” se referă la operațiunile din categoria de risc inferioară, cu asigurarea siguranței, cu condiția ca operatorul dronelor să respecte cerințele relevante pentru operarea pe care intenționează să o desfășoare.
Această categorie este împărțită în alte trei subcategorii denumite A1, A2 și A3. Riscurile operaționale din categoria „deschise” sunt considerate scăzute și, prin urmare, nu este necesară nicio autorizație înainte de a începe un zbor.
Fiecare categorie și subcategorie vine cu propriile seturi de cerințe. Prin urmare, în categoria „deschise”, este important să identificați subcategoria de operațiuni în care se vor încadra activitățile, verificând eticheta de identificare a clasei (C0, C1, C2, C3, C4) dacă este o generație nouă de dronă (ne așteptăm ca aceste informații să fie disponibile începând cu 2022) sau alternativ verificându-i greutatea. Tabelul de mai jos vă va oferi o prezentare generală a regulilor care se aplică unei clase de drone.
Întrucât dronele cărora li se aplică prevederile reglementărilor UE și poartă o etichetă de identificare a clasei sunt așteptate să fie disponibile pe piață mai târziu, dronele fără etichetă de identificare a clasei pot fi utilizate până la 1 ianuarie 2023, așa cum este descris în tabelul de mai jos.
Cine trebuie să urmeze acest curs?
Toți piloții care doresc să zboare în categoria “open” trebuie să aibă pregătirea corespunzătoare pe categoria de drone care urmează să o opereze. Instruirea nu este necesară în următoarele cazuri:
-
Dacă drona poartă eticheta de clasă C0, trebuie doar să fiți familiarizați cu instrucțiunile producătorului;
-
Dacă drona are o greutate mai mică de 250 g și este construită privat (de dumneavoastră), nu vi se cere să efectuați nicio instruire.
Cu toate acestea, toți ceilalți piloți trebuie să urmeze instruirea necesară. Aceasta înseamnă că, în categoria „open”, toți piloții la distanță care zboară în subcategoriile A1, A2 și A3, înainte de zbor sunt obligați:
-
Să fie familiarizați cu manualul producătorului;
-
Să parcurgă un curs de formare pentru categoriile A1-A3 și A2;
-
Să finalizeze cu succes o testare online de cunoștințe teoretice ulterior instruirii.
Puteți profita din plin de capacitățile dronelor și să nu vă prăbușiți drona niciodată
În timpul cursurilor noastre veți avea oportunitatea de a învăța partea teoretică în concomitent cu cea practică într-un mediu sigur de la piloți experimentați dar și de:
-
A face cunoștință cu unul dintre instructorii noștri experți într-o locație convenabilă în aer liber;
-
A învăța elementele de bază cu un model popular de drona DJI furnizat de noi;
-
A înțelege cele mai bune practici de a fi un pilot sigur pe el;
-
A exersa zborul, veți învăța cum să faceți față cazurilor speciale cum ar fi pierderea GPS-ului, încărcarea redusă a bateriei sau situații de urgență;
-
A învăța despre noile reglementări din legislație privind dronele, software, operațiuni de zbor și multe altele.
Cum va arăta structura cursului de pilot de dronă categoria „open”?
- Cunoștințe de bază privind dronele: platformă și componente
- Cum se setează drona înainte de zbor: conectarea și actualizarea dronei și ce trebuie să verificați înainte de fiecare zbor?
- Aplicația DJI Go: Ce este și cum se folosește aplicația DJI Go
- Pregătirea pe teren înainte de zbor: care sunt pașii care trebuie urmați înainte de a efectua un zbor
- Setări avansate ale dronei: cum să folosiți setările avansate ale dronei dar și moduri inteligente de zbor
- Proceduri operaționale: află pașii corespunzători în cazul unei defecțiuni ale echipamentului și cum trebuie să acționați pentru a reduce șansele producerii de pagube materiale sau pierdere a dronei.
- Legislație aeriană privind dronele: introducere în legislație privind zborul cu drona si pregătirea cunoștințelor teoretice care orice pilot trebuie să le cunoască înainte de efectuarea unui zbor
- Procedura de înmatriculare a unei drone: vei afla care sunt pașii pentru a-ți înmatricula drona
Ce vârstă trebuie să am pentru a putea urma cursul de pilot dronă categoria „open”?
Pentru a putea participa la curs trebuie să ai minim 16 ani împliniți.
Pe ce fel de dronă mă voi antrena?
Vei fi antrenat pe un echipament DJI Phantom 4 din flota noastră.
Pot utiliza drona mea la acest curs?
Dacă ai deja o dronă și dorești să te antrenezi cu ea, sigur! Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că firmware-ul este actualizat și bateriile, tableta/telefonul & remote-ul încărcate. De amintit dacă dorești să zbori cu drona ta, aceasta trebuie să fie înregistrată așa cum este specificat în legislație.
În ce condiții meteo putem zbura cu drona?
Pentru a putea zbura cu drona în condiții de siguranță, prognoza meteo nu trebuie să prezinte ploaie, zăpadă, ceață sau viteze de vânt care să depășească 10m/s sau 35km/h. În cazul în care în ziua stabilită exersării zborului nu sunt îndeplinite cerințele de operare în siguranță ale dronei, această zi va fi reprogramată.
Când încep cursurile?
Pentru a te înscrie pe lista viitoarelor cursuri, accesează pagina școală drone și completează formularul cu datele tale. În urma completării formularului vei fi înscris pe lista de așteptare, iar noi te vom contacta cu mai multe detalii privind începerea primului curs.
Suntem nerăbdători să vă învățăm principiile zborului cu drona în siguranță, așadar echipa noastră lucrează cu spor astfel încât începerea cursurilor să înceapă cât mai repede. Data exactă urmează să fie dezvaluită în viitorul apropiat.